Followers

My Hometown - Kota Kinabalu, SABAH

[Homesick]
HuHuHuHuHuHuHu

Dulu2...
Location: Restoran Getaran Jiwa, Alamesra dkt 1B Bah!
Time: 9.30mlm..kira mcm tue la, lepak2 bujang.
Character: Ako+B-jay+Paijal (My Best Prend 4ever)

mlm itu kira mcm mo overnite la..Gosip2 n Mengumpat kwn2..wakakakaka! (ndak da la bah! ) ok! apa yg ako mo share cnie..perbualan ini buat ako teringat sampai skrg..Al-kisahnya!! :

ako: Jay! bg ako, ako mo life n creat family biar d sabah ja la...ndak la ako mau duduk d KL
Jay
: Iya bah kn! KL bule la klu utk jln2 ja..shopping2....
ako
: Jal...betul! KL nie busy n selalu jam..semua mahal! Tol..+ mkn...nah!!
Jal
: Ya la kali..sini kn murah2 barang mcm sepod (seafood) fresh2 lagi kn ikan dia...
Jay
: Ya la..sn ko mkn ikan beku ja! ada pun ikan mcm "bedukang" tue...ikan apa tue mat?
ako: anu bah tue ikaannnn! sembilang bilang ku...mcm la, tp sebenarnya ikan Keli. HeHe..
ako
: Hmmm...betul2 ako ndak mau life d KL, Sabah ja la..biar lah!
Jay
: sini kan suda kita punya life..musti la suka bah tampat sandiri..adededeh!!

HaHaHaHa..so! pointnye....Ako duduk KL (semenanjung) juga akhirnya...padan muke ako!! :p Tue la psal..orang dlu2 kata, "Selalunya apa yang kita TIDAK mahu/inginkan..selalunya akan TERJADI pada kita" mmg betul!!....dh terjadi pada diri ako. (kebetulan je kot) HuHuHu :p

Bah!! apa ko tidak rindu..klu d KK duit ko RM10 ja pon bule turun KK suda Genk..bule beli jagung mayonise sama mee kriting ko mkn d pasar pilipin lagi..Tp! klu ko d KL nie bw RM10 ja..alamatnya ko baru dlm Tren ja Genk! or sangkut la ko d mn2 Tol..HaHaHa! crowded lagi sini..byk lagi kes jenayah. HuHu...Masa 1st week ako datang KL lapor diri kerja d Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (KKLW), Putrajaya..Excited Gilee bah! mo Turun KL kunun (jakun a'ah) HaHaHa, Tp ini bukan 1st time dtng KL la..byk kali suda and sambung cerita ako p KL nek by Train dr KTM Serdang..Handphone siap ada "tali2 Gantung" yang selalu ako bw d KK tue...Neh!! :p keluar Ja dr Tren..Gelabah!! Genk...menggigil 1 badan sampai Ginjal2 ku mengigil...Hilang a'ah Hp ku..kn RAGUT!! sekejap ja...Tue la! feel ako masih ingat d KK lagi bah..letak tali2 d Hp lagi, simpan dlm poket seluar...Habiss!!! down terus time tue bah...nangis! wakakaka..wat muka seposen ja la..T_T

About FOOD....
Kompom SABAH juga la di hati ....SEAFOOD ikan dia Fresh2 a'ah, bule makan rumpai laut..ikan dia buat singgang ja..(istilah orang Terengganu)..Tp klu di Sabah anu kunun.."tiula istak" hehehe..Bah! bole rasa manis ikan tue lagi...aarhhhhhhh! RINDU..anu lagi sama Ikan bakar dia...Sayap Ayam+Jagung Tg. Aru+Mee Kriting+Pisang Hijau+Bakso+Nasi Embak di Likas+Putu (mkn sama sinagol) aduhhhhhh!!+Sate Buntut+Amplang+ Kuih2 dia besar2 a'ah...3 seringgit!! mana mo cari Oo..Bahagia la Hidup d Sabah! HeHe..for me la! utk kengkawan yang mmg duduk d semenanjung nie..HeHeHe Im sori!! Jangan menyampah plak yea! kesian kt ako..[Homesick] bah kunu! Tp itulah..Honestly! Hati saya+Jiwa saya memang untuk kampung juga...BTW ako Tetap bole survive juga la di mana2 tempat ibarat (mutiara yang d buang d mana2 tetap bersinar) ceh! ceh! ceh!! kunun la!, HaHaHa..buktinya sampai sekarang ako makin sihat d KL nie Bah!..Apa ndak momom McD ja kan...wakakakaka! fastfood adoiiii...HuHu

Lifestyle...
Hmmmm...klu kata lifestyle mmg sini la (KL) lagi yang advance..orang kata Life urban la katakan..pesyeen pon mcm2..semua stendet2 n barang berjenama! Tukoiiii...tp klu ada duit semua tue tak da masalah bah kn! klu ko Tak da Duit..sama juga namanya..pkai Brand Bundle  juga ko kn??? wakakaka. But ako enjoyed jugak la life d KL nie..example klu ada event mcm Maher Zain datang sini..d KL juga kn konsert dia!! hehehe..ndak la dia dtng Sabah kali! HeHe..(buang tebiat) Tapi..apa2 Asal dari kampung Juga yang Terbaikkkk. biarlah sintil point tue juga pujaan hati sama 1B...nmpk pilak2 ko la yang Grand kunun sn...pkai Crocs, padahallllll RM15 punya ja...HaHaHa! Bah Bah....nanti ku balik KK juga a'ah. Genk2 ku sn...mcm biasa Karoks+Lepaking...:P sama satu lagi...klu tension2 pon d KK bule p Pulau lagi kita..Manukan Island juga la kn snokling lagii.....aduhduhduhduh!! ^_^

"Sabah Terus Maju Jaya".........Aramaitiiiii (",)
For more information about my Hometown Sabah..please click Here!






7 comments:

  1. baaa jan laa lama2 d KL lagi.. balik laaaa KK skg.. hehehe ada FF baa mura..

    ReplyDelete
  2. Baaaa balik KK skang nek belon.. heeeeee :D

    ReplyDelete
  3. Baaaa balik laaa KK skang mat.. d tunggu niiii

    ReplyDelete
  4. Salam,. HI~
    hee..

    saya baca & follow~
    =)
    jgn lupa sign up dgn Wasaber k..
    blh + ramai kenalan blog~
    http://www.wsbmania.com/

    Enjoy!~

    ReplyDelete
  5. salam hai...ok im follow. Thnx anayway :)

    ReplyDelete
  6. bha apa lg, blik la sbh cpat2..
    kasian ba dia homesick..
    hehehe...

    ReplyDelete
  7. sabah is always the best :) hope PTI x beranak pinak ja la. LOL.

    ReplyDelete

SETAKAT DISEMBER 2017 INILAH PERJALANANKU - AHMAD BIN LAKIBUL

Salam, Aku just nak share gambar-gambar aku travel selama ni. Ahmad Lakibul's Travel Ahmad Lakibul's Travel ...