Followers

Facebook

*Kes luahan perasaan...HeHeHe :p  sama sesaje cari idea nk write something kat Blog ako. (",)

"MALAR" jgak ko nie online Mat...hari2 muke ko Ja ako TGok Online. HaHaHa (Bilang kawan2 ku) Klu kat opis ako terkenal dengan Facebook...apa2 information n status kat FB ako la yang Hot. wakakakakak!

Ada ako Kesah?? Tedaaaa...Ok! HaHaHa. Janji kerja ako semua ako buat tak pending.. and ako Tak la obsessi sangat pon. Just untuk Hilang2 kan Boring or need some Information....kn? kn? :p (alasaan...Hahaha) Eh! Betul Lah!!!.....HeHeHe

Facebook

Ok la ako gitau sebab kenapa ako "Malar" online. Ada laptop + Broadband...Hidup Bujang kat umah tak wat apa2 + Hidup di perantauan...ini la "peneman" ako setiap masa..kadang2 bila ako berfacebook..ako rasa byk infomation and kawan boleh chat sama ako, Family kt KK pon klu nk tnya khabr kt FB ja la..hari2 chat. So, tak la rasa boring...kn? Bagaikan dunia ini "ana yang punya"...ceh ceh ceh :p and then ako bayar bil broadband RM70 every month...sayang la kan klu tak pakai!! so u shut up!....it's Belong n up to me kakakaka. ^_^

Kalau kat opis plak...sure pagi2 bila start ON pc..1st page is Facebook 2nd email kementerian. Nampak sangat "Gilee" Facebook...HaHaHa! pas2 wat status.."Gud Monink Everyone"...kn! ada perasan Tak? HeHe. Barulah semangat mo kerja...apa2 kite berkhayal dulu dengan dunia syber nie...BTW ako ada ramai kawan dr luar Negara as from Egypt+England+Italy+Turkey+Pakistan and ramai la...sbb masa yang berbeza, dorang ramai on9..so boleh la chat n citer2..best plak! and 1 think apa yang ako perasaan my English byk Improvement Ok! (",)...klu dlu nk cakap seperenggan pon payah! ini chat n massage bole sampai semuka surat! wahh!! kadang2 ako tak sangka and boleh communicate plak and no translate Google Ok!! saya tegaskan di sini, Hehehe. so! that is why la..FB byk menolong and ada byk kelebihannya yang boleh ako belajar..Haaaa (",) Lagi2 sekarang nie kat Hand phone sume connected dengan Facebook.."check-in" Facebook mobile..best la kn!!! nk tahu information je..FB je lah! baru dapat link ke mana2.  

Ist Time with FACEOOK
dlu2 tak silap saya, start register n guna FB end of 2008. Masa tue memang popular dengan "Friendster" lagi kn. and then..ada kawan cakap and suggestion to me..Facebook is Better Than Fs..so try la! 1st try tue...Tak reti nak main la..and memang confuse sikit2. Home dengan Profile..eh...mcm mana nie? (dlm hatiku) hehehe..ok la, lama2 bila dh ramai kawan and sikit2 tahu..wah!!! Best la plak..memang tak mcm "Friendster" bila ku bandingkan...Facebook nie apa yang best bila ada ramai kawan and kawan dulu2 kita boleh jumpa..memang senang and 'Ngam" lah dia cakap.."It's connected to everyone n with u friends" hehehe. Tp skrg dh upgrade semua..sikit2 dia buat perubahan (musti perasan punya la kn)..and apa yang saya rindu dulu2...masa berfacebook sibuk Layan Game's mcm Farmville+UNO+Fishville etc. and yang lain layan jawab kuiz2 yang di bagi..ingat lagi tak...example: Atok Poyo+Jodoh kamu orang dari mana? dll....hahaha! tapi semua tue ramai dh orang tak layan kn skrg nie!!

Now sume sibuk dengan sharing Information mcm berita n picture2 n klik "LIKE" for contest and Share video's..so! itu la Revolution kt FB yang saya boleh nampak la! tapi apa2 pon...Facebook byk menolong saya utk berhubung dengan kawan2 lama..even yang dh lost contact kt Hp and kawan sekolah rendah boleh Jumpe balik tau...Ha! and yang BEST sekali..u know what?? Keluarga kite kat Philippines yang kite tak pernah jumpe sebelum ini..my 1st cousin and Makcik2 n Pakcik2 keluarga sebelah bapa saya yang lost contact sejak berhijrah kat Sabah, Malaysia nie..BOLEH berjumpa kat Facebook OK!! wah!! hebat sangat...masa tue kite share picture n web came terus OK!...Happy sangat!! (dlm hati ku:..oh! ini ka my 1st cousin and family kt pilipin...Eeee Excited sangat! hahaha) ^_^

*wah!! Tak sedar ako dah byk membebel plak..nie la padahnya suke mkn "Sate Buntut ayam" wakakaka. Bilang Family ku...bikin "Getek" sama Byk cakap...kekeke! Diam!!!....(cakap sendiri ke ape ko nie mat??) :p

ok! lah..dh cite pasal FACEBOOK nie..nak jugak la..share pasal pemilik yang Buat Facebook nie..nanti dia "Marah" plak klu tak promo/credit utk dia kn...hehehe :p Just 4 more our Infromation Ja la kn...


Mark Zuckerberg

Zuckerberg at the 37th G8 summit in 2011.
BornMark Elliot Zuckerberg
May 14, 1984 (age 27)[1]
White Plains, New York, U.S.
ResidencePalo Alto, California[2]
EthnicityJewish
Alma materHarvard College (dropped out in 2004)
OccupationCEO/President of Facebook
(24% shareholder in 2010)[3]
Known forCo-founding Facebook in 2004; becoming world's youngest billionaire as of 2008[4]
Net worthincrease $13.5 billion (2011)[5]
RelativesRandi, Donna and Arielle (sisters)
AwardsTime Person of the Year 2010
Website
Facebook.com/MarkZuckerberg


WIKIPEDIA

more information: Click Here!


Dan ini adalah kedudukan Rank Malaysia dalam penggunaan Facebook..pada tahun ini!! Malaysia berkedudukan ke-17 Rank Dunia dengan hampir 10Juta pengguna. 



Ok! Thats all....apa2 komen di alu-alukan. HeHeHe...jangan lebih2 sudahh :p

No comments:

Post a Comment

SETAKAT DISEMBER 2017 INILAH PERJALANANKU - AHMAD BIN LAKIBUL

Salam, Aku just nak share gambar-gambar aku travel selama ni. Ahmad Lakibul's Travel Ahmad Lakibul's Travel ...