Followers

Raya Aidilfitri 2014 - The Lakibul's Family



Assalamualaikum W.B.T
 
Haluuuuu ebribodi, Lama kita tak bersuakan dlm BloG ni! HuHu rindu kat I tak..Tak? alaaa I know la, Blog I nie tak la sehangat Blog Genk2 yang lain setiap minit ada views, kita punye sebulan pon dpt 4, 5 views je dr public. It's ok..janji I nak menulis and shared something d sini satu kepuasan dah kepada saya.."ayat nak sedapkan hati" :-D
 
Ok, cerita nie utk Raya Aidilfitri 2014 The Lakibul's FamilY kita orang nie bukan la orang2 yang berada atau kaya raya..Just simple families but really happening and Loving! haaaa..Ko mampu uolls! HeHeHe Mwah..dok sebok sangat sori uolss lambat hapdate!



My FamilY..Mwah!
Adoiiii Liatnye la nak buat entri nie, tgh mabuk lemang + satay + Kambing panggang lagi kot! petang2 mcm nie kat opis agak free, tp lepas taip kejap..rest, Taip lagi..rest lagi..Hurmmm mcm dh ngantok la plak! HaHaHa Tp apa2 pon ako kena gigih kan jgak la utk habiskan entri ni hari ini..sbb hari ini last syawal sok 1hb Zulkaedah dah..kang x sah plak entri ako nie utk feelings Raya kan..
 
Ok apa2 pon kami dari 1 Family ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI andai ada salah dan silap selama ini kami memohon jari sepuluh, memohon ampun dan maaf la yer pada semua. Kalau ada yang terlebih atau terkurang..terpinjam and terambik minta Halal kan lah ye semua! HeHeHe mesti boring kan baca Blog ako ni..mcm la korg yg baca nie kenal ako ke dok? :-p Tp x pe lah..kot2 ada yg kenal kan. Insha Allah entri nie akan berkekalan dalam Blog nie..sampai masa waktunya dia akan hilang J'gak!



The beauty from The beauty Mom
Haaa Yang ini makcik muda kita orang yang "havoc", we call her "Puan Seri" HaHaHa

Ok cerita pasal Raya..pagi tu as usual every year part ako kena masak biskut Corn Flaks and Chips more and mlm Takbir tue Kuah kacang ako akan di nanti nantikan oleh ahli kerabat semua, Emak plak masak pulut dalam daun pisang is called "Lamban" kalau orang sabah or espesially suku kaum kita org Suluk / Tausug. :-D
 
Before raya agak penat jgak lah kan...kena la kemas rumah..sapuh halaman rumah bakar sampah, adik2 or budak2 yg sewaktu denganya akan main mercun dan bunga api..sonok je dorg kan! HuHu rindu plak zaman kanak2 uols :p but at the same times tahun nie sedih jgak la..malam takbir tue Mak dah menangis terbayang wajah arwah ayah..this is our 1st time raya tanpa ayah :'( but kami redha dan kuatkan semangat dengan kehendak dan takdir Allah yang telah ditentukan.
 
So, Raya tu ako dapat cuti selama 2minggu cuti rehat..means bergaji lah ok! HaHaHa byk yang ako spent time dgn aktiviti2 bersama kawan2 dan Jalan2 dengan family and friends. Duit raya as usual..semua akan dapat! Alhamdulillah rezeki tahun ni dimurahkan dan itu ada hak utk orang2 tertentu yang wajib kita berikan. Tema raya tahun nie pon, kita org tak spesifikan..Tp part pompuan dorg decide nk warna Hijau..so lelaki kita org bantai je baju apa yang ada :-) malas nk membazir sebab baju melayu dh berlambak sampai 5 pasang kumpul dari tahun2 lepas lagi. Pakai pon hanya kalau ada event or raya je lah kan..so tak yah nk membazir!

Genk Lelaki! Mirzan x suka sangat nk Bergambar HaHaHa



Cousiness side my late dad :-D
and...yang speciallnya Raya tahun nie jatuh pada tarikh Hari Lahirku yang ke-28 tahun pada 28 Julai 2014 bersamaan 1 Syawal 1435H. HeHe feeling so special sbb satu dunia akan celebrate and bercuti meraikannya..kehkehkeh! Alhamdulillah dipanjangkan umur hendaknya sampai ke saat ini..ramai kwn2 yg wish and bagi suprised especially family bagi sumbat kuih raya je..HaHaHa! dapat cake special made home from kak Unyik..Thanks a lot guys! love you so much and im so apprecited it.
 
Malam raya berikutnya kami 1 family plak sibuk dok layan Sukan Komanwel di Glasgow, Scotland..apa yang excitednya di sini part Malaysia main Badminton sangat2 emosional dan semangat kesukanan tu meninggi pada masa tu. HaHaHa kecoh kita org sorak dan teriak bila part nk menang utk Malaysia..that moment very worth and exciting.

Jalan-Jalan cari angin Luar ke Tanjung Aru tengok Sunset!

Sunset @Tanjung Aru, Sabah
I wish You we were Here!

Wah..bila ako dh semangat balik nk bercoret, melatah kat sini..sampai kadang2 ko pon mcm Tak akan mampu nak habiskan membaca entri ako nie kan? hambik koooo hehehe!...ok lah uolls gurau2 jew..overall Thanks to Allah for Everything and to Everyone yang menceriakan dan menemani erti dalam perjalanan hidup ini. Apa2 pon buangkan yang buruk, Jangan bersengketa antara kita dan salinglah menyayangi satu sama yang Lain...adiooss Guys! Lepas nie plak nk contineu cerita pasal Australia part kat MELBOURNE! HuHuHu dah hampir 3 bulan cerita tu berlalu..Tp apa2 pon kena masuk Jgak dalam Blog nie. Nak share yang tak pernah korang tahu story tu...KehKehKeh :-P ok Bye!


Singgah bermalan di Ranau bersama kawan2 :-) and This picture taken at Mount Kinabalu, Sabah


 SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
maaf zahir dan batin


Andai langkah membekas lara
Andai kata merangka dusta
Andai tingkah menoreh luka
Izinkan kami bersimpuh-sila
Menghulur tangan di bulan mulia..

 

No comments:

Post a Comment

SETAKAT DISEMBER 2017 INILAH PERJALANANKU - AHMAD BIN LAKIBUL

Salam, Aku just nak share gambar-gambar aku travel selama ni. Ahmad Lakibul's Travel Ahmad Lakibul's Travel ...