Followers

Lawatan ke AGROPOLITAN Sik, Kedah

Salam Kawan2...
ako ape sahaja yang agak terlintas d Fikiran dan Rasa menarik nk d Kongsikn...
ako suke share kt BLOG...sejak ada BLOG nie..mcm Best plak kite nk citer2 kn..?
HeHeHe :p

Flight AirAsia 7.15 am
Fuh!! awalnyee Flight..dlm fikiran ako. Tp sbb tugas aku akur dan sahut ini cabaran untuk ako. So, awal subuh lagi seawal jam 4am..ako dh kn gerak by Teksi..terpaksa la pkai teksi coz ako X ada transport. Lepas tue bayaran dia kena cas RM100..mmg cuak jgak la. Tp tak la risau juga..coz Boleh claim..HeHeHe. Tp apa yang ako nk cakap kn nie..Ini la 1st Time ako Gerak seawal ini utk ke Airport LCCT..dan dan dan, sebaik ako sampai ke LCCT Airport..Fuhh!! mcm pasar malam..Ramai nye orang!! Ok...ako ingat mcm pkul 7mlm gitu..tapi ini subuh...semua orang sibuk dengan bagasi dan family masing2..maybe sume nk Flight awal dan murah kot..so rasa ngantuk dan malas tue hilang bila tengok kesibukan LCCT di waktu subuh yang memang kecoh! hehehe :)

sampai sahaja ke Kapal Terbang nak ready terbang tiba2 lapar plak..rasa tak sabar sangat dpt breakfast Free sebab kite kan guna Waran Kerajaan..(WAK) so dpt la mkn..tp apa yang tak bestnye..Baru je nk buke makan kite diberi limit kn cepat makan sbb dia..Flight ini tak mengambil masa yang lama..hanya 45 minit sahaja..so dlm 15minit kita mkn dh kn announce utk pendaratan..HuHuHu! nasi lemak masa Tue panas lagi...kite pon mau tak mahu kn habiskan juga la..HeHeHe


Wahhhh!! bayaknye dh ako menjela-jela n cite...Banyak lagi nie...HuHuHu

Ok nk disingkatkan..smpai je Alor Setar ako n pegawai2 lain..kite ada TIGA orang je..Terus ke on site! Fuhh...kerja kena buat jgak n no relax2 n shopping2...hahahaha
Tujuan pun nak memantau keadaan projek and kerja semua berjalan dengan lancar n baik..Projek Agropolitan Sik, Kedah ini di bawah agensi KEDA..so far, Alhamdulillah..semuanya baik dan mengikut jadual..memang banyak info dan perkara yang dingini semuanya dapat diatasi. Alhamdulillah!! 



Sehingga la cuaca panas lepas itu Hujan dan panas semula..kita pun rasa penat dah..kami singgah di rumah "Kapten" tapi sebenarnya dia nie Major Zakaria. Mejor bersara..byk pengalaman dan informasi yang beliau kongsi bersama kami..dalam bercerita itu dan ini..tiba2 keluar seekor Ulat GONGGOK..Besar plak tue dari seluar Major tue dan saya plak baru perasan kaki di Gigit pacat/Lintah sampai darah mengalir..ingatkan gigitan nyamuk ka or benda lain..Fuh!! itu la pengalaman saya turun ke sawah padi meninjau projek kami dan saya plak digigit lintah..HaHaHa! Best Jgak la...kekeke >.<



Back To KL...Flight 9.50pm
Ha!! td flight yang terawal kan..ini plak Flight yang paling lewat..means kita orang pulang dan balik dlam hari yang sama tapi flight yang terawal dan terlewat..mmg FULL BLAST la time tue..penat sangat dan keletihan kami hilang bila masing2 mula bergurau senda antara saya dan pegawai lain..HaHaHa! Rasa seronok juga..kami pulang dengan membawa laporan yang agak baik dan semuanya mengikut jadual. Bila dah nk naik Kapal tue..saya terpegun nampak Bulan Penuh..cukup cantikkk dan saya tak hanti memuji nama ALLAH sungguh saya terpesona dengan keadaan malam yang indah dan diterangi cahaya Bulan Penuh!! SubhanAllah ^_^

so bila dalam Flight ako duduk dlm seat tengah antara 3 kerusi..dengan harapan adalah cewek yang cun2 menemani di sisi...HaHaHa!! apa yang terjadi...Hajat ako tercapaiii...dup dap dup dap!! hatiku mula gumbira dan mengatakan Yesss!! (dlm Hati)..HaHaHa! n yang best lagi kite dua orang je bersama dlm Garisan seat tue..Fuh! line clear (dlm Hati ku) YahOo...awek nie orang kedah juga..tp nmpk "Bergaya jgak la" citer2 punye citer..kita mesra sngt antara satu sama lain dlm Flight tue..ketawa dan gelak sendiri...memang BEST!!! Ok. Awek tue still student lagi..belajar kt UM program law ok (",). HuHuHu! so, lepas tue..masing2 ambik kontek nombor..n akaun Facebook...Jeng Jeng Jeng!! :p lepas tue...smpai LCCT semula..kite Gerak la balik umah..n b4 tue..*Pramugara dia msa kat atas Flight pon BEST!! siap bagi saya Extra air mineral dan Nasi Lemak Free kat ako...Tak tahu knp dia bagi dengan ako...(dlm hati sukeeenyeee...) kekeke >.< Tq! 

*Ntah la..ape la yg ako merepek kali ini....korang layan je la yea..ako dh penat! nk tido..Tension psal nk beli Tiket AirAsia tak dpt...promotion tue...RM18 sahaja return okkkkkk...sanggup tunggu!!! (:

No comments:

Post a Comment

SETAKAT DISEMBER 2017 INILAH PERJALANANKU - AHMAD BIN LAKIBUL

Salam, Aku just nak share gambar-gambar aku travel selama ni. Ahmad Lakibul's Travel Ahmad Lakibul's Travel ...