Followers

Our Family Day ^_^

Date : 20 - 22 May 2011
Location: RISTEC Resort Port Dickson, Negeri Sembilan

Assalamualaikum and Haluuuu Guys..(",)


Hari ini rasanya baru agak Free nk citer n kongsi pasal Our FAMILY DAY kita orang kat opis nie..walaupun agak dh nk basi citer nie dah 3hari  berlalu..tp ako Tetap nk citer Gak..HaHaHa

20 May 2011 (Jumaat)
Hari ini ako baru balik semalam dari Alor Setar..lepas dari lawatan Tapak Agropolitan Sik, Return KL-Alor Star..Fuh!! penat tue mmg tak hilang lagi..apa yang ako Excited jgak kali ini agak relax kn Gerak awal pagi ke Port Dickson so dapat release penat tue n bersedia utk program Family Day..HeHe! lepas daftar je..terus kite msuk bilik n buka ekon kuat2..baring atas katil...aahhhhh Nikmatnya!! :p

Lepas solat Jumaat kite kn prepare utk mlm nie jd Emcee utk majlis pembukaan dan amanat dari boss sendiri..ape yang agak lucu, tema ako mlm tue sumenya berPANTUN..but everyone like it..kekeke. X la jgak boring kan sambil lawak2 tue ada..HaHa! pas2 cepat2 masuk bilik tutup lampu..Tidoo..bersedia simpan tenaga utk ke Esokan Harinya........Zzz

21 May 2011 (Sabtu)
Sedar2 ada orang ketuk bilik..Terus kelam kabut nk bagun, Haaaa ako Terlajak!! agak penat sangat kot..lepas tue bersiap2 turun ke bawah pergi sarapan dan tengok semua orang dah masing2 dengan Family..HeHeHe seronok je tengok situasi time tue..kite sume pakai T-Shirt khas Family Day..very nice. Lepas 2 kite ambik potret dlu bersama pegawai2 TW dan keseluruhan ahli keluarga...AWESOME!!

Sukaneka
HaHaHaHa..pagi ini ako kena jadi pengulas sukan la plak..agak nervous jgak, ye la kn 1st time dengan situasi berkerja n zaman sekolah dlu berbeza..hehehe! but I CAN Do it..Yess!! dh jadi mcm paknil n Hj. Hasbullah Awang plak yg pengulas sukan d TV tue...MERIAHHHHHH sangat!! macam2 aktiviti n kejadian yang boleh disaksikan..Gelak Ketawa+Takut2+Excited+Semangat dan opkos kerja berpasukan yang kuat dan Erat! ako plak di dalam kategori Rumah Merah dan we R The CHAMPION..YahOo!! HaHaHa..ape tak nye boss kite dalam 1 kumpulan..so tak de yang berani nk lawan..kakakaka :p
Pagi untuk sukaneka outdoor n Petang plak utuk sukaneka indoor...Petang tue agak panas sikit dan aktiviti still on..kite buat musical chair+mkn buah epal+Lambung Takraw dan polo air..hehehe sebab buat pon tepi kolam je..so Bole lah! janji ada aktiviti..and then kite huhahuhahuha!! nk kena prepare la plak utk dinner mlm nie..ako decide nk wat Movie Maker utk tontonan mlm kang..so masa pon agak limited..ako bergegas ke bilik n wat slowly2...akhirnya berjaya la jgak..walaupun mlm tue kite ada meet with Dato' Yussof, smpai2 laptop ako on bawa bersama ke dewan Ombak sbb tak habis save Movie Maker lagi..Finally Done! Alhamdulillah...(",)
Dinner
Malam tue kite orang Happening sangat....HaHaHa! mkn malam tue..n ape yang d tunggu2 adalah lucky Draw..sape yang nama awal naik..kureng la hadiah dia dapat..n sape yang last tue..Dia akan dapat Tv Plasma Samsung..Fuhh! Everyone mengharap dan wish dpt Tv tue..Top Top, Boss sendiri yang dapat HaHaHa..n nama ako di No ke 12..so dapat Toaster Electrolux..very nice n really Like It! HeHeHe...so! mlm tue diteruskan dengan makan malam n persembahan Karaoke. Jeng Jeng...dlm hati..nk nyanyi ke Tak..Nk nyanyi Ke tak..last2 ako decide..nyanyi la..HaHa! ako pilih lagu "Ada Apa Denganmu by Peterpan"..Fuhh!! semput dan suara habis dh time sukaneka..ako paksa jgak..Bole lah!!! HaHaHa. Mlm itu berlangsung smpai larut malam..kite yang gila karaoke nie..line je clear! sume dh balik n tinggal "Kite2" je..ape lagi...karokss smpai pecah suara..Hahaha! memang Happening...okkkkkk!
22 May 2011 (Ahad)
Ok..time nie kita orang tak de wat ape..sume Free n bebas wat aktiviti..ape ako buat! ako nk tido puas2 smpai ke tengahari n relax je..."TP" tibe2 seawal 9pagi..ade orang call..cakap kereta akan gerak pukul 10pagi..(dlm hati ako) arhhhhhhh!! kacau daun betul la nk sambung tido...ye la kn. Katil yang empuk..selimut yang tebal n bilik Ekon..fuhh!! memang sedappp weii...HaHaHa! so..ok la terpaksa la gak gerak awal n kite bertolak balik ke KL n ke rumah masing2..*hari itu pon kain ako dh berlonggok2 tak basuh..so sesampai je kat umah! kn struggle kn jgak..cuci kain! lepas tue..mandi semula n Zzzzz smpai la ke Maghrib tido tue! azan je terus bangun...SUBHANALLAH!!  ako terleka sekejap..

Totally last week ako memang FULL BLAST ok! n overall for Our Family Day..really Enjoyed n Done smoothly..Alhmdulillah! cume bab mkn dia je ada kureengggg ckit..phm2 la yea..:) Ok Guys..Thats all..n ako punye citer nie dh memang bole buat buku dh rasanya...kakakaka!! sabor je la....:p
Pegawai-Pegawai (TW) KKLW
Ako menang Lucky Draw - disampaikan oleh Datin Rohani







1 comment:

SETAKAT DISEMBER 2017 INILAH PERJALANANKU - AHMAD BIN LAKIBUL

Salam, Aku just nak share gambar-gambar aku travel selama ni. Ahmad Lakibul's Travel Ahmad Lakibul's Travel ...