Followers

Kerja sambil Jalan2 cari Makan

HaHaHaHaHaHaHa!! 
ako x da mood b4 nie nk update my BLOG..tp nk wat J'Gak..malas menguasai ako! HuHu
arrhhhhhhhhh!!! knp nie..dh buka BLOG rasa x nk continue Ja mo write..malas! :p

Apa2 pon..ako nk citer Gak yg ako p Jln2 sambil kerja..eh! silap..Kerja sambil Jalan2..hehehe masa Kak YanG Zarma chat dgn ako kt FB..padahal kita chat dekat je dgn meja..(kelakar plak) she's told me..mau ikut ke outstation p Kedah wat Interview..terus ako reply! nk nk nk...(cepat benor) kekeke :p Apa2 pon Thnx a lot to Kak Yang coz bagi chance n experience nie Dgn mat..really appreciate it (",) ok..jom ikuti cerita mat nie!!..jom jom :p

Peristiwa/story nie dah berlalu last week lg..cuma tue la, coz "malas" X nk update kt BLOG..wekk :p

20-Jun-2011
Ape? Flight awal pagi lagi..(dlm hati ako), ako dh kena prepare utk ke airport subuh lagi la nie..hmmm! ako try la cari housemate ako Ijan yg selalu hantar ako p airport..tp! alangkah x baik nye..dia x dpt nk hantar p airport..coz dia ada hal.! Hmmm..so ako dh "cuak" cam ne nie..nk ambik teksi dr umah awal subuh..payah plak, ako dh try tnya Hassan driver teksi yg ako kenal..dia ckp charge dia 2 kali ganda la dr biasa...Hmmm! ako pon dh risau..coz nk save bajet..walaupun boleh "claim"..ok la! ako decided..ako p Gerak awal dlm 10mlm ke LCCT airport n lepak kat sn "OVERNITE" smpai esok pagi..hahahaha! ye la..berbanding ketinggalan flight n kelamkabut kan..better ako dh prepare n tak la rushing kn sampai esok pagi..so, ako pon smpai la airport dlm pkul 11mlm kat sn..smpai2 je..ako pkir nk cari port yg strategik n boleh charge laptop ako..coz ako nk online semalaman. hehehe! lepas McDonalds ako ke The Coffee Bean..terbaik punye..!! sampai la esok pagi tak tido semalaman. Fuhh!! memang pagi tue mata dh jadi mcm panda..tapi ako still bole cover lagi lah. :p

Naik Flight sampai la ke Alor Setar, tak sempat pon tido dlm flight..coz msa yg singkat..sempat breakfast je..(alamak!! mcm byk lagi la nak citer..hmmmm teruskan je lah) nk singkat kan je lah yea...skip skip ^_^  and then terus2 smpai Alor Setar kita wat bahagi kumpulan di pejabat KEDA sebagai agensi pelaksana projek d sana..buat interview ke rumah2 pemohon rumah di Sungai Toh Pawang Fasa 2 yang di peruntukan sebanyak 100 unit..di bawah projek Kementerian kita orang KKLW. Ok! saya Excited sangat..hilang segala penat dan ngantuk sehari tue..coz dapat berjumpa ramai orang dan yang "kelakar" dia..saya tak reti nk cakap pelat orang "utaqhaa" nie..hahaha! ok fine! fine!..coz im sabahan..jauh beza ok..bantai je lah!! hahaha..lols

21-Jun-2011
So, kami berkampung selama 3 hari d sana..dan Alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik dan lancar..and then! now..it's time to Gilak2 and Jalan2..HeHeHe (",) Mat, Kak Yang and Kak lin..kite orang semua Fun n rasa Enjoyed sngt..sporting and sempoii okkk...hehehe! (alamak! nnt boss tahu..nnt dia ckp, "budak2 nie p wat kerja ke..melancong") wakakakaka. Kak Lin selalu citer psal ayat kelakar dia nie.."chabaq chabaq mai..chabaq chabaq pi.." smpai ako pon Gelak sendiri2..hahaha! - wow! nie dh tak sedar diri nie, syok sendiri sampai citer menjela jela..huhuh! (kn ako dh ckp..klu ako dtng mood nk bercerita nak update BLOG..smpai 5 muka surat nie pon tak cukup taw..layann~~) hehehe. :P















PENANG
Malam sebelom nak balik KL ke esokkan harinya..kita orang p bandar Georgtown seberang Pulau tue..hehehe! ako pon Excited sangat "kite huru harakan bandar penang nie dlm hati ku..." kesian Jakun sangat kn!! hahaha..and sesampai d sn..rasa lapar plak n nk Jln2 cari mkn cari "pasemboq" ye la..makanan yg "agak" ~mata ke atas..tangan di bahu~ Glamours n Popular kt sn..Tp mmg best n sedap la weii..and ape yg jd bahan Gosiipan kite kat sn!! kite orang kn "Temberang" istilahnye..kena "paw" la..harga makanan tak berpatutan dan sangat mengecewakan..HaHaHa!! agaknye dorg dh cam yg kite nie mai dr Kolompor..so, ada change nk "paw" huhuhu. Tp tak pe la..len kali kita tak mai ke Padang Kota Lama tue lagi except ada kwn yg tahu manipulasi kat c2 la. HeHeHe!! so, saya rasa Excited, (Excited lagi) hmmmm..HaHaHa! Excited jgak mlm tue..dapat jumpe 'GENK KARAS" Genk KK ooookkk asal PENANG, Dlu tym study kt KK kite Gilak overnite ok! and she's kuat meniru kat kelas..kakakaka....nama dia Wanis or panggilan manja Cik Kuntum, Jangan marah a'ah!!  HaHaHa. Hang memang tebaik wan and sangat Menghargai kawan la wan..Tq very much..muah muah muah!! :-* i miss u poreber..:p So, mlm tue kite round habis Penang sampai ke Batu Feringghi..fuhh!! memang the best place..hidup bandar dia dengan pelancong asing..Especially orang2 arab and western people..ada siap nk ambik Gambar dengan ako lagi, auw auw..tanjat boboy!! ingat ako mcm artis la nie..hahaha (",)


22-Jun-2011
Masa utk balik KL..petang tue lepas mission yang terakhir and our mission's completed..kita terus bergerak ke Penang Airport, tapi b4 tue singgah la dlu mkn kt Sungai 2, pekena Mee Udang dia..Fuhh!! sedapp weii..Terangkat jiwa raga..hehehe! lagi2 orang belanja :p..sempoii la driver kita orang tue, siap dia plak yang nk membelanja...hehehe! Tq very much la bang..Alhamdulillah, rezeki jangan di tolak orang dlu2 kata. kn kn :) so, lepas tue sampai Airport..kita prepare hal masing2 n balik KL..The End!!


YahOo..ako dh abis citer semua, walaupun ako dan skip2..hehehe!! ntah la..sape yg TERbaca BLOG ako nie..korang layan je la ekk...hehehe! I'm sorry...ako syok sendiri! so, conclusion dia..!! ada..CONCLUSION lagi..hahahah! [[[[we're Enjoyed it]]]]....and special Thnx to Kak Yang Zarma and Kak Lin..Thnx so much! next time ajak lagi la yea..hehehe :) :) :) sekian!

  

1 comment:

SETAKAT DISEMBER 2017 INILAH PERJALANANKU - AHMAD BIN LAKIBUL

Salam, Aku just nak share gambar-gambar aku travel selama ni. Ahmad Lakibul's Travel Ahmad Lakibul's Travel ...