Followers

Bercuti ke JAKARTA - BANDUNG, Indonesia






I want to make memories all over the WOLRD

Hey Guys! 
How are u all?..Hurmm baru nk update cerita masa bercuti ke Jakarta and Bandung dengan 2 orang sahabatku! Hady Firdaus Salsidu and Noor Hawanis Shuib 
pada13 -16 April 2013 HeHeHe



Apa2 pon ako nk minta maaf la, sbb kemalasan asyik melanda diri ku ini..entah la knp dh x ada smngt utk berkarya dan mencoret cerita di Blog ini. You know.."Liat" btol, dh bnyk kali buka blog tp klu nk start entri ada je benda yang buat ako jd malas..adow! :(

BTW, ako nk update jgak hari ini..sbb kerajinan ako dh datang, almaklumlah sebok dgn persiapan "Pilihan Raya" PRU13 kebelakang nie! Ok. sini ako nk share beberapa Tips and Gambar2 je la masa ako p bercuti di Jakarta and Bandung. (",)



















Tips:


1. Siapa yg nk save byk duit time nk ke Jakarta bek korg booking hotel awal2 kt web site dlu sbb mmg dpt murah..klu baru nk walk-check in, hurmmm alamatnye berkali ganda la korg kena charge.



2. Klu nk tukar duit rupiah bek tukar kt Indon je..sbb sn kita dpt murah..masa saya pergi last month tue, klu tukar kt malaysia 100ribu Rupiah = RM32, tp bila kt Indon 100ribu Rupiah = RM29..so, ada la save dlm 3henggit..hehehe 



3. Transport dr Airport ke Hotel..bek ambik je dr Airport nnt and make sure ambik nama company nie "Blue Bird" Taxi sbb company nie di iktiraf sebagai syarikat Teksi yg terjujur d Indonesia..dan service dorg pon baik ok! yg best dia tue 1st time sampai kt airport di Jakarta Bung Soekarno-Hatta kita org naik Taxi Alphard ok. mewah Gile!:p

4. Sila bw soket transfer 2 mata...sbb kt sn soket elektrik dia bukan mcm kita kt Malaysia, dia pkai yg 2 mata je bulat. klu nk lebih details google kt image. 

5. Lepas dari Jakarta kita org gerak ke Bandung, klu nk ke Bandung dari jakarta kena la ke "Stasiun Gambir" masa kita kt sn dok kt FaveHotel Wahid Hasyim. Jarak dia dlm 3Km je..byr taxi pon dlm 20ribu Rupiah je..so, dlm RM6 mcm tue la.

6. Jakarta - Bandung, naik train sorg kena byr 60ribu Rupiah, dlm RM18 utk business class, klu nk yg lebih selesa ambik Executive punye la..dlm RM25. dan perjalanan dari ini mengambil masa dalam 3 jam. 


so, klu Bab nk shopping ako tak brp nk pandai sangat, so! ako tak ada tips utk itu la..hehehe! kita org jalan2 p Pasar Baru and jln2 town dia je dan Trans Studio Bandung, best jgak lepak2 situ.













Ok! Thats all. :-) 


Just Enjoy ur self and Let's Go Everywhere!






2 comments:

  1. Supir Toyota Avanza
    1 CAR FOR 2-7 PEOPLE

    PAKET MURAH : RP 425.000 / 129 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFE R FROM HOTEL OR AIRPORT (same day tour)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH LEMBANG AREA : RP 525.000 / 160 RM
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT (same day tour)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH CIWIDEY : RP 625.000 / 190 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT (same day tour)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA

    PAKET MURAH JAKARTA - BANDUNG : RP 725.000 / 220 RM
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT (same day tour)
    > PLUS PARKING TAX
    > DROP OFF JAKARTA-BANDUNG )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    NEED HOME STAY

    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N  HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    CALL OT TEXT : +62 8213 97 313 88
    CP: AULIA
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    Web : sopirdibandung.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. FYI NEED DRIVER IN BANDUNG?

    RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
    1 CAR FOR 2-7 PEOPLE

    DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 425.000 / 129 RM / USD 42.5
    INCLUSIVE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    LEMBANG AREA : RP 525.000 / 160 RM / USD 52.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    CIWIDEY AREA : RP 625.000 / 190 RM / USD 62.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    GARUT AREA : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    DROP OFF JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    HOMESTAY + ONE DAY BANDUNG CITY TOUR: RP 900.000 / 273 RM / USD 90
    INCLUSIVE:
    > STAY 2D1N at PESONA BALI RESIDENCE FOR 4 ADULTS AND 2 KID UNDER 5 YEARS, 2 BEDROOM, EACH BEDROOM IS QUEEN BED)
    > BREAKFAST FOR 4 PAX
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    KAMI ADA PULA MOBIL LAINNYA FOR 7 PAX, 10 PAX, 11 PAX, 14 PAX, 17 PAX, 29 PAX, 35 PAX, 45 PAX, 47 PAX, 55 PAX

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    LINE : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web :http://sopirdibandung.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    cp : aulia

    ReplyDelete

SETAKAT DISEMBER 2017 INILAH PERJALANANKU - AHMAD BIN LAKIBUL

Salam, Aku just nak share gambar-gambar aku travel selama ni. Ahmad Lakibul's Travel Ahmad Lakibul's Travel ...