Followers

Hello 2014






Salam!
Happy New Year 2014 Everyone

Dari kiri: Habib, Kak Ana, Kak Jai and Me
Alhamdulillah kita dah melangkah ke tahun baharu 2014..cepat masa berlalu kan? rasanya baru je dengan kwn2 last years countdown 2013 masa memancing kat Pulau Indah di Kampung Kuala Klang dulu, Tup Tup dh tahun 2014 dan nanti dah tahun 2015 plak kan...anyways bersyukur kehadrat Allah SWT kerana masih lagi diberi peluang untuk bernafas hingga ke hari ini. Banyak kenangan dan pengalaman yang saya lalui pada tahun 2013 yang lalu, pahit manis suka duka tapi saya tidak mahu bercerita di sini, apa2 pun Alhamdulillah dan Terima Kasih kepada semua yang banyak mendorong mat kearah kebaikan dan kasih sayang diantara kita semua.

Saya pun tak tahu nak tulis apa di sini, apa yang pasti umur dah semakin meningkat dan hakikatnya hayat kita semakin pendek. Setiap saat waktu itu berlalu kita sebenarnya menghampiri kematian..! Yes that is right :-) and we must be ready for it everywhere and everytime. Ramai kawan2 tanya especially bab kahwin nie "Bila kau nak kahwin nie Mat" HaHaHa saya jawab apa yang pasti Jodoh itu sudah ketentuan Allah, In sha Allah maybe soon ok! ;-) dan ada jugak yang tanya apa Azam saya tahun 2014 nie? ok..saya kata plak Saya tak ada Azam yang spesifik hanya ingin lakukan yang terbaik dan apa yang akan terjadi..terjadilah! USAHA, DOA dan TAWAKKAL that's all. 

Ok! untuk countdown New Year 2014 nie mat decided ke Melaka bersama orang-orang yang tersayang means my Genk! HaHaHa Kak Jai, Kak Ana and Habib..actually pertemuan ini tidaklah dirancang tapi masing2 mcm saya dan habib nak ke Melaka nak stay di tempat Kak Jai :-D then last minutes tahu Kak Ana pon join sekali..so, that moment will be great and happen when we're unplanned! 




Lepas jalan-jalan di Bandar Hilir ke HardRock Cafe then kami ke A Famosa nak tengok Fireworks kat sana, untung la pictures habib semua cantik-cantik HaHaHa paksa nk ambil angel terbaik sampai terhidu bau taik ayam pon tak ape..photographer terbaik kena berkorban la kan! HaHaHa





Dinner together-gether! @Mallaca
Esok dia 1st January 2014 pagi2 breakfast roti prata yang instant dengan vico panas, yang penting sedap..sambil borak2 bersama di atas meja HaHa! Alhamdulillah..so as my promises Lunch nie kita org nak beraksi masak sendiri..nak gegarkan kuali2 dan dapur rumah Kak Jai..jam 10:30 kami gerak ke Jaya Jusco berhampiran utk shopping barang dapur dan katanya nak masak western food, ok there we go..

Menu
 Spaghetti Carbonara, Roasted Chicken, Mashed Potatoes, Coleslaw, Fried Fries, Mushroom Soup and Cake Batik, drink Fresh Orange without Sugar

Main Chef: Me (TenGku Ahmad)
2nd chef: Kak Jai
Tukang Lenyek2: Kak Ana
Tukang Potong2: Habib

Lunch preparation
Our 1st Januari 2014 Luncheon

Alhamdulillah lepas semuanya kenyang masing2 mengantuk...Genk Putera Zaid plak lambat datang, makanan pon dah sejuk...ambil kesempatan la untuk tidur sekejap, Habib and Kak Ana dh mcm ular sawa terus pengsan..HaHaHa! Happy Together and Sometimes You'll never know the true value of A moment untill it becomes a memory. (ayat pinjam kat google kejap) hahaha then honestly masa saya buat entri nie tengok gambar balik kat atas tiba-tiba terus lapar plak..adoiiiiii -_^ untuk resepi di atas ala google je..saya x larat nk listkan resepi kat sini..I'm sorry HaHa ;-p

Picture nie mat download!..
buku yg real lupa nak ambik gambar ada kat rumah HeHe

Then thanks a lot Kak Jai for the book as gift, Ripley's Believe it or Not..katanya scary je buku nie, tapi mat suka baca buku2 yang mcm nie! :-D and Thank again Kak jai sebab sudi menerima undangan kami masa di sana. Finally, ayat standard masa nk berpisah dengan Kak Jai, "semoga Tahun 2014 ini membawa kegembiraan dan kebahagian kepada kita semua di bawah rahmat Allah SWT" In sha Allah. Amin...Just do it and do ur best in ur Life! 2014 will be Good for us..


No comments:

Post a Comment

SETAKAT DISEMBER 2017 INILAH PERJALANANKU - AHMAD BIN LAKIBUL

Salam, Aku just nak share gambar-gambar aku travel selama ni. Ahmad Lakibul's Travel Ahmad Lakibul's Travel ...